
Ulei esențial de VALERIANĂ – Valerian VALERIANA OFFICINALIS
Valeriana este originară din Europa și Asia. Este o plantă cu flori aromate, în ciorchini, albe sau roz. Rădăcina de valeriană este utilizată de mii de ani pentru proprietățile sale calmante și liniștitoare.
Doi renumiți doctori din perioada antică, Galenus și Dioscoride numeau valeriana „phu”. Acest nume vine din greacă și înseamnă miros neplăcut. Rădăcina plantei are într-adevar un miros foarte neplăcut, deși florile sale sunt incredibil de frumoase și parfumate. Albinele adoră florile de valeriană.
Uleiul esențial de valeriană este extras prin distilare la abur a rădăcinii de valeriană.
Este un ulei foarte util persoanelor care „intră în criză de timp”, atunci când au termene de respectat. Se recomandă amestecul de ulei de valeriană cu uleiuri de citrice – difuzate sau aplicate pe tălpi și tâmple.
Componente principale: Bornyl Acetate (32-44%), Camphene + Alpha-Fenchene (24-34%), Alpha-Pinene (4-8%), Beta-Pinene (2-6%), Isobicycolgermacrenol (3-6%), Myrtenyl Acetate (1-5%).
Proprietățile uleiului de valeriană: calmant; relaxant; echilibrant; tranchilizant.
Indicații terapeutice ale uleiului de valeriană:
insomnia – eficient înainte de culcare în combinație cu mușețel și ylang-ylang – difuzat sau aplicat pe tălpi, umeri si zona cervicala;
emoțional – anxietate; depresie; stres; ATENȚIE! – nu trebuie combinat cu alte medicamente/tratamente prescrise pentru aceste simptome;
stimulează metabolismul;
calmează bătăile inimii;
scade presiunea arterială; indicat in hipertensiune;
reduce hormonii de stres și permite eliberarea de serotonină;
concentrare cu calmitate – combinat cu uleiuri de citrice – lămâie, portocală;
elimină stresul oxidativ și relaxează organismul;
dureri menstruale;
reduce simptomele de premenopauză – se aplică diluat pe abdomen;
masaje de relaxare – 3 – 6 picături de ulei de valeriană amestecate cu 30 de ml de ulei vegetal.
Acest ulei este practic un medicament calmant, însă fiind natural este mult mai bine tolerat de organism fără efecte secundare dăunătoare precum calmantele prescrise. Este important de reținut că, în doze mari și folosit pe termen lung (săptămâni în șir, chiar luni), uleiul de valeriană poate avea și efecte neplăcute cum ar fi: letargia și somnolența pe parcursul zilei.
Uleiul de valeriană se amestecă bine cu alte uleiuri esențiale, cum ar fi ylang-ylang, mușețel (roman chamomile), lavandă (lavender), trandafir (rose), iasomie (jasmine), astfel se sporește efectul terapeutic și, în același timp, se suportă mai ușor mirosul nu tocmai plăcut al acestuia.
Contraindicații ale uleiului valeriană: femei însărcinate, copii sub 6 ani, combinat cu alte tratamente pentru afecțiuni de anxietate, depresie, stres.
Persoanele care au pe piele răni deschise, probleme cutanate, febră mare, infecții severe, probleme cardiace și circulatorii severe – nu se indică băi cu ulei de valeriană.
Evitați contactul cu ochii și mucoasele membranare.
Utilizarea uleiului de valeriană: difuzat, topic.
CUMPĂRĂ Uleiul esențial de VALERIANĂ la PREȚ de PRODUCĂTOR accesând link-ul de mai jos și folosind recomandarea unui ID membru Young Living 23257374
https://www.youngliving.com/apps/enrollment/step/1
Related Posts
Ulei esențial de PĂTRUNJEL
Parsley PETROSELINUM SATIVUM / CARUM PETROSELINUM Pătrunjelul este...
Ulei esențial de CAMFOR de MADAGASCAR – Ravintsara / Frunze de HO /
Arborele de camfor, numit și „Copacul medicamentos”, este originar din...
Ulei esențial de MĂRAR
Dill AN ETHUM GRAVEOLENS Mărarul este o plantă cu o aromă puternică...
Uleiul esențial de TUIA (Arborele Vieții) – Arborvitae THUJA PLICATA
Uleiul esențial de tuia are o aromă puternică, intensă cu note de camfor. Tuia,...