
Uleiul esențial de BUSUIOC (OCIMUM BASILICUM)
Uleiul esențial de BUSUIOC (OCIMUM BASILICUM)
Busuiocul are un miros proaspăt, trezind mintea la claritate și gândire. Uleiul esențial de busuioc este numit “uleiul nehotărâților” sau “uleiul reînnoirii”. Ajută la împrospătarea forțelor vitale în perioade de epuizare puternică. Energizează mintea și în același timp eliberează îndoielile și fricile.
Aplicat pe zona gât-decolteu și zona occipitală uleiul esențial de busuioc permite exprimarea liberă, încrezătoare, eliberează vorbe reținute, descătușează conflicte interioare care au adus multă framântare.
Persoanele care simt respingere față de aroma uleiului esențial de busuioc sunt acele persoane care în copilărie au fost „dirijate” să facă lucruri, ghidate de părinți sau adulți, care nu au reușit să-și exprime propriile păreri și care au considerat că oricum opinia lor nu era suficient de bună.
Uleiul esențial de busuioc stimulează stima de sine și elimină complexele, moderând tendința de a fi prea obtuz, prea deschis sau prea independent. Mirosul busuiocului relaxează mintea și aduce putere în inima. Este foarte benefic în stările de anxietate, furie, disperare. Ajută în oboseala fizică și mentală. Util întotdeauna celor care au nevoie de împuternicire și împrospătare.
Uleiul esențial de busuioc are un puternic efect de echilibrare pe chakra 4 – iubire necondiționată și chakra 7 – informații de nivel superior.
Componenții principali ai uleiului esențial de busuioc sunt methyl chavicol (estragol -60-75%), Linalool, 1,8-Cineole și Eugenol. Astfel, busuiocul este un ulei care acționează pe sistem cardiovascular, osteo-muscular și respirator cu preponderență.
Se recomandă aplicarea uleiului esențial de busuioc în diluție cu un ulei vegetal cum ar fi uleiul de cocos, jojoba, migdale dulci, sâmburi de struguri etc.
Pentru sistemul respirator, uleiul esențial de busuioc este eficient în caz de bronșită, pneumonie, tuberculoză. Se vor aplica câteva picături pe zona pieptului și/sau intern. Este foarte util în tusea uscată. Uleiul esențial de busuioc susține corpul în caz de răceală, aplicând 2-3 picături pe zi pe zona ganglionilor mari.
Benefic în cazul otitelor, se aplică 1-2 picături în spatele urechii. Eficient în amigdalită, infecțiile microplasmei, probleme digestive (indigestie, balonări, greață, vărsături, sughiț, anorexie).
Uleiul esențial de busuioc este un bun echilibrant hormonal. Astfel, pentru amenoree (lipsa menstruației) se aplică pe abdomenul inferior 2-3 picături de două ori pe zi pentru a stimula fluxul menstrual și pentru a liniști crampele menstruale. De asemeni, benefic în echilibrul tiroidei – se aplică pe zona gâtului 1-2 picături.
În cazul hepatitelor – se aplică pe zona ficatului de două ori pe zi câte 2-3 picături ulei esențial de busuioc.
Când pielea este afectată de înțepături de insecte – se aplică 1-2 picături calmând senzația de mâncărime și arsură, fiind chiar un bun remediu pentru mușcătura de șarpe, conform învățăturilor indiene.
Pentru sistemul osteo-muscular – bolile osteoarticulare degenerative cum ar fi gută, reumatism, sciatica, poliartrită reumatoidă, artroze cervicale și lombare – se aplică pe coloană, tălpi, lobul urechii, glezne, în dreptul inimii.
În diabet zaharat uleiul esențial de busuioc este recomandat în cure de 21 zile – intern – o picătura pe un alimet. Curele se repetă după 7-10 zile pauză.
Este un bun analgezic în cazul migrenelor, durerilor dentare – se aplică combinat cu uleiul de salcie himalaiană (wintergreen) pe tâmple și ceafă.
În cazul anosmiei (lipsa mirosului) și hiposmia (diminuarea mirosului) – aplicat pe șaua nasului și sub nas, diluat cu ulei vegetal, intern câte o picătura zilnic. Foarte util celor care lucrează în industria chimică, farmaceutică, a peștelui, celor care lucrează cu gel de unghii etc;
În paralizie se poate administra sub formă de capsulă vegetală – 2 picături de două ori timp de 7 zile. Se recomandă repetarea dupa 7 zile pauză.
Pentru intensificarea circulației la nivelul vaselor capilare se adaugă în uleiul de masaj.
În caz de autism, se aplică pe tălpi combinat cu uleiul esențial de mușcată.
În epilepsie se difuzează minim o oră zilnic (21 zile). Foarte eficient în stări de leșin.
Difuzat înainte de somn, aduce un somn liniștit.
Pentru persoanele depresive, neîncrezatoare, pline de îndoială, cu oboseală intelectuală – atunci când este difuzat, uleiul esențial de busuioc restabilește obiectivitatea autodeterminării și elimină complexele.
Foarte util în perioadele de recuperare după renunțarea la obiceiuri auto-distructive, adicții și abuz de substanțe;
Difuzat, uleiul esențial de busuioc împreuncă cu uleiul esențial de lămâie elimină mirosurile neplacute.
În gastronomie, busuiocul poate fi adăugat în uleiul și oțetul pentru salate, în sarea de masă sau chiar în sosurile unde temperatura este sub 60 °C
Uleiul esențial de busuioc este acel ulei esențial care trebuie să facă parte din trusa aromaterapeutică de prim ajutor.
CUMPĂRĂ Uleiul de Busuioc la PREȚ de PRODUCĂTOR accesând link-ul
https://shop.doterra.com/RO/ro_RO/create-account/?EnrollerID=5701973
Related Posts
Ulei esențial de Copaiba (Copahu) COPAIFERA OFFICINALIS
Uleiul esențial de copaiba se extrage direct dintr-un arbore tropical aromatic,...
Ulei esențial de LĂMÂIE – Lemon – CITRUS LIMON
Uleiul esențial de lămâie are un miros fructat, cu inconfundabilă aromă de lămâi...
Ulei esențial de MĂRAR
Dill AN ETHUM GRAVEOLENS Mărarul este o plantă cu o aromă puternică...
Ulei esențial de Palmarosa CYMBOPOGON MARTINII
Palmarosa este o plantă erbacee originară din India, are flori asemănătoare...