Ulei esențial de Copaiba (Copahu) COPAIFERA OFFICINALIS
Uleiul esențial de copaiba se extrage direct dintr-un arbore tropical aromatic, originar din America de Sud. Încă din secolul al XVI-lea, uleiul esențial de copaiba a fost utilizat în cadrul practicilor medicale tradiționale de către nativii din nordul și nord-estul Braziliei. Are un miros lejer picant, rășinos, balsamic. Are o acțiune mai puternică decât ibuprofenul sau cortizonul datorită compoziției sale de 55-60% de beta-cariofilen. Este considerat „fratele mai mare” al uleiului de cannabis. Compusul care face ca uleiul de cannabis să aibă efecte terapeutice este beta-Cariofilenul, care se regăsește în procent de 35% în CBD (Cannabidiol). În uleiul esențial de Copaiba, beta-Cariofilenul se regăsește în procent de 55%.
Uleiul esențial de copaiba ajută la conectarea cu propriul trecut, la tiparele proprii, la convingerile proprii și la toate părțile personalității cu multă onestitate. Este uleiul care conecteaza prezentul cu generațiile din trecut, cu strămoșii.
Abordează rușinea, vina, vinovăția și nedemnitatea purtate adânc în interior, preluate de la strămoși. Aduce conștiențizare, acceptare, împământare.
Mărește stima de sine și conduce la găsirea unui scop și sens reînnoit pentru a merge mai departe.
În timpul meditațiilor, inhalând uleiul esențial de copaiba pot fi spuse afirmații precum:
- „Chiar dacă imperfecțiunile mele mă fac să mă simt inconfortabil, aleg să le privesc, să le ascult și să învăț din ele în plină lumină și cu dragoste.”
- „Sunt în siguranță să descopăr trecutul. Pot accepta experiențele din trecutul meu fără să le aduc în prezent sau viitor.”
- „Chiar dacă am învățat altfel, aleg să mă iubesc profund și complet, să mă onorez și să mă accept în tot și toate.”
- „Există un scop și un sens în viața mea. Îmi folosesc toate experiențele pentru a-i sprijini pe alții.”
Componente principale: alfa-copaen, alfa-humulen, beta-cariofilen, delta-cadinen, delta-elemen, gama-eleman, germacren, trans-alfa-bergamoten.
Proprietățile uleiului de copaiba: antiinflamator; antiseptic; antimicrobian; anticancerigen; antalgic (capabil să suprime sau să atenueze durerea prin acțiune centrală); afrodiziac; calmant; cicatrizant; decontractant; dezinfectant; diuretic; echilibrant și purifiant cutanat; emolient; energizant; expectorant; imunostimulant; regenerant; sedativ; tonic.
Indicații terapeutice ale uleiul esențial de copaiba:
piele – ten ridat, piele agresată, destructurată; stimulează reînnoirea celulară; ten gras, imperfecțiuni ale pielii, netezește pielea, conferă tenului un aspect uniform, fin și curat; acnee, dezechilibre cutanate, bubițe, coșuri; vergeturi, cicatrici post-operatorii, reface structura celulară; răni grave, plăgi suprainfectate – accelerează vindecarea; arsuri, arsuri de soare, ciupituri de insecte; iritații după ras, epilat; scalp iritat, mâncărimi; dermatoze; psoriazis; herpes; veruci; micoze, licheni, râie; ciupituri de insecte – viespi, albine – poate fi aplicat atât nediluat cât și cu diluție, recomadat fiind uleiul de sâmburi de struguri;
hematoame, contuzii; dureri musculare; elongații; entorse, tendinite; piciorul atletului, este un ulei ideal pentru sportivi – aplicat local sau intern 1-2 picături/zi;
varice; hemoroizi; ulcere varicoase;
cancer – intern poate fi administrat începând cu 2 picături/zi, crescând doza treptat, din 7 zile în 7 zile , până la 9 picături/zi (câte o picătură la o oră);
gât inflamat; amigdalită – intern 3-4 picături pe miere;
bacterii rezistente la meticilină (Staphylococus aureus, Staphylococcus epidermidis, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis);
infecții bronhopulmonare, favorizează decongestionarea căilor respiratorii și eliminarea secrețiilor – inhalații; astm – inhalații;
infecții urinare, cistite, uretrite; litiaza renală – atât intern cât și extern, aplicat pe zona de proiecție a vezicii urinare și pe tălpi.
stimulează glandele suprarenale – aplicat local pe zona de proiecție a glandelor suprarenale;
stimulează funțiile ficatului și ale pacreasului;
maladii dermato-venerice, gonoree, sifilis, leucoree – se pot face băi de șezut: în prima seară la 5-7 l apă, 2 linguri sare grunjoasă (neiodată) peste care se picură 5 picături copaiba, 3 picături ulei esențial de lavandă, 3 picături ulei esențial tea tree, 2 picături ulei esențial lemongrass ți 3 picături ulei esențial myrrh. A doua seară se înlocuiește sarea grunjoasă cu 2 linguri bicarbonat de sodiu peste care se adaugă uleiurile esențiale menționate. Se continua alternarea băilor de șezut până la 14 zile.
reumatism, artrite, artroze, bursite – 21 zile intern câte 2 picături de 2 ori pe zi. Se recomandă în această perioadă dietă alimentară din care să fie eliminat complet zahărul (poate fi înlocuit cu stevia), făina albă (poate fi înlocuită cu făina de alac) și laptele (poate fi înloicuit cu lapte organic de soia, migdale, ovâz).
întărește sistemul imunitar;
stimulează circulația sangvină;
echilibrare psiho-emoțională; stres, anxietate, depresii; epuizare fizică și mentală – câteva picături aplicate în masaj de-a lungul coloanei vertebrale;
parfumarea cosmeticelor și crearea și fixarea parfumurilor.
Contraindicații ale uleiului de copaiba: gravide; copii sub 6 ani.
Evitați contactul cu ochii și mucoasele membranare.
Utilizarea uleiului de copaiba: intern; topic – poate fi folosit atât cu diluție cât și în stare pură; băi generale; difuzor; inhalat din palme; creme și uleiuri pentru masaj.
CUMPĂRĂ Uleiul de Copaiba la PREȚ de PRODUCĂTOR accesând link-ul
https://shop.doterra.com/RO/ro_RO/create-account/?EnrollerID=5701973
Related Posts
Ulei esențial de CAMFOR de MADAGASCAR – Ravintsara / Frunze de HO /
Arborele de camfor, numit și „Copacul medicamentos”, este originar din...
Uleiul esențial de BUSUIOC (OCIMUM BASILICUM)
Uleiul esențial de BUSUIOC (OCIMUM BASILICUM) Busuiocul are un miros proaspăt,...
Ulei esențial de VALERIANĂ – Valerian VALERIANA OFFICINALIS
Valeriana este originară din Europa și Asia. Este o plantă cu flori aromate, în...
Ulei esențial de MĂRAR
Dill AN ETHUM GRAVEOLENS Mărarul este o plantă cu o aromă puternică...