Ulei esențial de LĂMÂIE – Lemon – CITRUS LIMON
Uleiul esențial de lămâie are un miros fructat, cu inconfundabilă aromă de lămâi proaspete.
Uleiul esențial de lămâie intră în compoziția renumitului „Thieves Oil“ (uleiul hoților). Rețeta mai cuprinde ulei esențial de cuișoare, scorțișoară, rozmarin, eucalipt. Denumirea datează de pe vremea epidemiei de ciumă din secolul 15. Acest amestec era folosit de hoții care jefuiau cadavrele celor răpuși de boală pentru a se proteja de bacterii și viruși. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Weber au analizat amestecul de ulei al hoților și au descoperit că în proporție de 99% acest ulei, atunci când este difuzat ucide bacteriile din aer. La începutul anilor 90, Gary Young a studiat și el uleiurile esențiale ce intră în compoziția acestui amestec, identificând 17 rețete diferite, alegând-o și promovând-o pe cea mai eficientă (40 picături ulei de cuișoare, 35 picături ulei de lămâie, 20 picături ulei de scorțișoară, 15 picături ulei de eucalipt, 10 picături ulei de rozmarin).
Lemon permite să vă adaptați rapid și fără durere la noile condiții de viață, la oameni noi, vă ajută să vă obișnuiți rapid și să percepeți echilibrat pierderi de neînlocuit, întărește interesul vital, încurajează acțiunea creativă în muncă, în familie, în dragoste. Ajută la izolarea energetică pentru meditații chiar și în mulțime.
Uleiul de lămâie limpezește mintea, gândurile, aduce optimismul și îmbunătățește capacitatea de concentrare. Cercetătorii japonezi au descoperit că difuzarea uleiului de lămâie în birouri scade cu 54% greșelile făcute de angajați, crescând acuitatea și capacitatea de concentrare. În timpul testelor, cresc rezultatele cu 50%.
Conform unui studiu realizat la Mie University în 1995, aroma de citrice crește imunitatea, induce o stare de relaxare și reduce depresia.
Uleiul esențial de lămâie acționează pe chakra 2 – relații, energie creativă, chakra 3 – putere personală, chakra 6 – perspectivă extinsă.
Componente principale: Monoterpene Limonene, Gamma-Terpinene, Beta-Pinene, Alpha-Pinene, Sabinene.
Proprietățile uleiului de lămâie: antiseboreic; anticuperozic; antioxidant; antiseptic general; anticelulitic; stimulator al circulației periferice; lipolitic; drenant limfatic; purifiant; elimina mirosurile neplăcute; împrospătează aerul din încăperi; tonic cutanat; tonic general; revigorant; stimulator.
Indicații terapeutice ale uleiului de lămâie:
piele – îndepărtarea petelor pielii; dezinfectează orice rană; oprește sângerarea; grăbește cicatrizarea; cuperoză; seboree; bătături (tratați zonele afectate de câteva ori pe zi); furuncule – aplicați ulei de lămâie cu ajutorul unui bețișor de urechi; negi – aplicați dimineața și seara, după care acoperiți cu un plasture;
sângerarea nazală – se oprește aplicând ulei, în nara afectată, cu ajutorul unui bețișor de urechi;
ten – ten gras, congestionat, pori înfundați; ten mixt, ten cu tendință de îngrășare; ten ridat, îmbătrânit, lipsit de fermitate; acnee; comedoane;
unghii fragile și casante, se masează de 2 ori pe săptămână;
gripă, în faza incipientă; calmează durerile în gât – intern, administrat cu miere;
scade febra;
purifică și fluidizează sângele; tonifică vasele sanguine; ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare;
hipertensiune – scade tensiunea arterială – administrat intern dimineața și difuzat sau inhalat din palme;
echilibrează tiroida, util în hipotiroidie – aplicat local și administrat intern;
celulită, drenaj limfatic – adăugat în uleiul de masaj;
detoxifiere (datorită efectului diuretic) – intern, 1 picătură de 3-4 ori pe zi timp de 21 zile;
sistem digestiv – indigestie; durerile abdominale; favorizează evacuarea gazelor abdominale – intern, aplicat pe abdomen;
decongestionant pentru ficat; drenează bila – masaj local;
vene varicoase; microcirculație sanguină deficitară;
repelent – înțepături de insecte – calmează mâncărimile;
păr – păr gras; mătreață; scalp seboreic;
edeme;
oboseală, astenie generală; lipsa capacității de concentrare; îmbunătățește starea de spirit;
parfumuri;
gospodărie – dezinfectarea și parfumarea aerului din încăperi;
face parte din amestecul „Uleiul Hoților”.
Contraindicații ale uleiului de lămâie: graviditate – primele luni de sarcina; copii mai mici de 3 ani; extern – în timpul zilelor însorite; petele pigmentare – se evită aplicarea pe aceste zone.
Uleiul esențial de lămâie, la fel ca orice ulei de citrice, creează fotosensibilitate. Astfel, trebuie evitată folosirea topic pe zonele expuse la soare cu cel puțin 6-10 ore înainte. În tratamentele din perioada primăvară-vară-toamnă se recomandă folosirea topică a acestuia doar seara.
Evitați contactul cu ochii și mucoasele membranare.
Utilizarea uleiului de lămâie: topic; difuzor; inhalare din palme; intern.
Uleiul esențial de lămâie se amestecă bine cu lavandă (lavender), floare de portocal (neroli), mușcată trandafir (geranium), santal (sandalwood), eucalypt (eucalyptus), trandafir (rose), ienupăr (juniper berry), tămâie (frankincense) și cu celelalte uleiuri din citrice.
CUMPĂRĂ Uleiul esențial de Lămâie la PREȚ de PRODUCĂTOR accesând link-ul
https://shop.doterra.com/RO/ro_RO/create-account/?EnrollerID=5701973
Related Posts
Sandalwood / SANTAL (HAWAIAN) SANTALUM ALBUM / SANTALUM PANICULATUM
Uleiul esențial de santal are o aromă lemnoasă, dulce-oriental acționând...
GERANIUM / MUȘCATA – TRANDAFIR PELARGONIUM GRAVEOLENS
Mă văd și acum, copil de-o șchioapă, în curtea bunicii. Țin în mână lingura mare...
Ulei esențial de Pink Pepper
PIPER ROZ SCHINUS MOLLE Poporul incaș a considerat arborele „molle” sau roz, un...
Ulei esențial de CAMFOR de MADAGASCAR – Ravintsara / Frunze de HO /
Arborele de camfor, numit și „Copacul medicamentos”, este originar din...