![featured_image](https://energieinechilibru.ro/wp-content/uploads/2023/01/ggg.jpg)
Uleiul esențial de SCORȚIȘOARĂ CHINEZEASCĂ – Cassia – CINNAMOMUM CASSIA
Uleiul esențial de scorțișoară chinezească are un miros cald, suav, picant, caracteristic de scorțișoară, dar mai puternic decât aceasta.
Din punct de vedere energetic uleiul esențial de cassia este foarte puternic. Este un ulei Yang, stimulează centrii nervoși și încălzește corpul. În concluzie, este un ulei tonic, afrodiziac și se folosește numai în diluții mari, pentru masajul senzual.
Ajută în comunicare, atât de a auzi, cât și de a fi auzit. Este un ulei al „Încrederii în Sine”, util pentru cei ce nu își arată emoțiile, pentru cei timizi și rușinoși. Este stimulant și relaxant pentru cei care sunt rigizi și inflexibili în gândire și, ca atare, rigizi și inflexibili în corpul lor.
Uleiul de cassia ajută la găsirea soluțiilor noi la problemele vechi sau la observarea relațiilor vechi dintr-o perspectivă nouă. Cassia aduce bucuria și curajul în inimă și suflet. Similar cu Cinnamon Bark, Cassia disipează frica și o înlocuiește cu încrederea în sine.
Ulei esențial ce intră în compoziția renumitului „Thieves Oil” (uleiul hoților). Rețeta cuprinde ulei esențial de cuișoare (clove), scorțișoară (cassia), lămâie (lemon), rozmarin (rosemary), eucalipt (eucalyptus).
Componenți principali: trans-cinnamadehida, hidroxicinamaldehida, benzaldehida, cuminal, eugenol, fenol, linalool, benzilalcool, borneol, terpeniol, ac.carbxilic.
Proprietățile uleiului de cassia: antibacterian – cu spectru larg de acțiune; antiviral; antitumoral; anticoagulant, inhibă agregarea plachetară (conform studiilor in-vitro); afrodiziac; anticelulitic, stimulator al circulației sanguine; antispasmodic, crește mobilitatea articulațiilor; diuretic; expectorant; febrifug; fungicid și paraziticid (uleiul esențial de scorțișoară chinezească este adesea folosit când alte produse pentru parazitoze sunt ineficiente); hepatic; insecticid și acaricid; imunomodulator; repelent (îndepărtarea insectelor); scade tensiunea arterială, vasodilatator, tonic cardiac; tonic uterin (crește contracțiile uterine în timpul nașterii).
Indicații terapeutice ale uleiului de cassia:
- infecții respiratorii; infecții bucale – se adaugă 2 picături de ulei esențial de scorțișoară și 2 picături de ulei esențial de salvie pe o linguriță bicarbonat, apoi se dizolvă în 100 ml apă plată. Se clătește gura timp de 40-60 secunde.
- infecții urinare; probleme renale, infecții ginecologice (cistite, vaginite leucoreice, uretrite) – se aplică în ulei purtător alături de uleiul esențial de copaiba, myrrh, lavandă și cedru (câte 2 picături din fiecare la 20 ml ulei cocos) – pe zona renală, genitală, zona gleznelor și călcâi.
- infecții cutanate (bacterii, scabie, infecții fungice, pecingine) – se aplică local cu ulei purtător
- infecții produse de paraziți, viruși sau bacterii – se aplică atât local cât și administrat intern, în capsulă vegetală împreună cu ulei esențial de copaiba și ulei purtător.
- febra tropicală – aplicat pe tălpi și intern în capsulă vegetală;
- întărește sistemul imunitar; stimulează activitatea limfocitelor-T și producerea imunoglobulinei de către sistemul imunitar iar acestea duc la creșterea rezistenței corpului la boală – aplicat cu ulei purtător pe zona ganglionilor mari;
- infecții gastro-intestinale: diaree, paraziți (amibe, ascarizi, oxiuri), dizenterie, tifos, colici, greață, calmarea senzației de foame (1-2 picături cu ulei esențial de cassia băut într-un pahar de apă). Pentru reglare metabolică se amestecă uleiul esențial de scorțișoară cu uleiurile esențiale de grapefruit, ghimbir, mentă și lămâie în proportii egale, apoi se administrează câte o picătură din amestec de 3-4 ori pe zi cu un pahar mare de apă, înainte de mese cu 30 minute );
- veruci (se aplică direct pe veruci, 1 picătură, cu protejarea pielii din jurul verucilor cu ulei vegetal, de două ori pe zi);
- stimulează circulația sanguină (prin încălzirea pielii) – se aplică în uleiul de masaj cu diluție de 1%;
- îndepărtarea insectelor – se difuzează în încăpere;
- dureri musculare și articulare, reumatism – se aplică local cu ulei purtător;
- eficient în reglarea glicemiei – intern, în capsulă vegetală cu ulei purtător;
- face parte din amestecul renumit „Uleiul Hoților”;
- se folosește și pentru condimentarea alimentelor;
- ajută la acțiunea în sinergie a componentelor din amestecuri, dacă este adăugat într-o cantitate foarte mică;
- îmbunătățește starea de spirit: când aveți nevoie de curaj și deschidere spre cei din jur, împrospătează, revigorează, energizează; readuce senzualitatea în cuplu – păstrează flacăra vie între parteneri; aduce căldură în relațiile dintre oameni; depășirea sentimentelor de neîncredere, duritate, izolare produse de decepții;
- stimulează energia vitală și hrănește Qi-ul (energia Qi, conform medicinii orientale chineze, circulă de-a lungul meridianelor energetice), datorită energiei yang.
Contraindicațiile uleiului de cassia: gravide; copii sub 6 ani (peste 6 ani – doar diluat);
Evitați contactul cu ochii și mucoasele membranare.
Utilizarea uleiului de cassia: difuzor; inhalare din palme; topic – aplicat diluat; intern – în capsulă vegetală.
Se amestecă bine cu uleiurile esențiale de bergamotă (bergamot), portocală dulce (wild orange).
CUMPĂRĂ Uleiul de scorțișoară chinezească la PREȚ de PRODUCĂTOR accesând link-ul
https://shop.doterra.com/RO/ro_RO/create-account/?EnrollerID=5701973
Related Posts
Uleiul esențial de MOLID NEGRU – Black Spruce – PICEA MARIANA
Molidul negru, familia Pinaceae, este un conifer originar din Canada, însă poate...
Ulei esențial de Patchouli / PACIULI POGOSTEMON CABLIN
Uleiul esențial de paciuli funcționează pe sistem endocrin. Are un miros exotic,...
GERANIUM / MUȘCATA – TRANDAFIR PELARGONIUM GRAVEOLENS
Mă văd și acum, copil de-o șchioapă, în curtea bunicii. Țin în mână lingura mare...
Ulei esențial de CHIPAROS – Cypress
CUPRESSUS SEMPERVIRENS Uleiul esențial de chiparos are o aromă rășinoasă,...